6.11.07

Λίγα λόγια για τα βιολογικά προϊόντα

Επιλέγοντας βιολογικά προϊόντα συμβάλλουμε στην εξυγίανση του βεβαρημένου οικοσυστήματος χαρίζοντας ζωή και υγεία σε μας και τα παιδιά μας και τους μελλοντικούς ανθρώπους.
Για να είστε σίγουροι όταν αγοράζετε βιολογικά προϊόντα ότι δεν σας εξαπατούν να αναζητάτε πάντα το σήμα του πιστοποιητικού φορέα π.χ. ΔΗΩ, ΒΙΟ-ΕΛΛΑΣ, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ, q Cert, QWAYS, GREEN CONTROL κ.ά. , το όνομα του παραγωγού και το βιολογικό στάδιο.

Όταν είναι χύμα να βλέπετε τα έγγραφα πιστοποίησης.
Επισκεπτόμενοι το αγρόκτημά μας μπορείτε να δείτε τις μεθόδους καλλιέργειας που εφαρμόζουμε, να προμηθευτείτε και να συλλέξετε μόνοι σας τα λαχανικά που προτιμάτε.

Α) Τα βιολογικά προϊόντα υπόκεινται σε έλεγχο σε όλα τα στάδια παραγωγής, αποθήκευσης, μεταποίησης, συσκευασίας, εισαγωγής και εμπορίας. Οι έλεγχοι είναι τακτικοί και αιφνιδιαστικοί.
Β) Τους ελέγχους πραγματοποιούν οι Οργανισμοί Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων, οι οποίοι έχουν άδεια από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και διαπίστευση από το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης.
Γ) Την γενική επίβλεψη για την τήρηση της σχετικής Νομοθεσίας την έχει ο Οργανισμός Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ) του Υπουργείου, με διακριτικό τίτλο «AGROCERT».